Роднините на задържаните в Гърция моряци готвят протести

Митинги подготвят роднини на задържаните в Гърция моряци от кораба „Ина“, пише „Черно море“.

Към момента само един българин продължава да е в ареста – 68-годишният Недялко Петров. Останалите ни сънародници са освободени под гаранция, но са им отнети всички документи, което прави прибирането им в България невъзможно.

Роднините на моряците, които са в Гърция още от 22 юни т.г., са категорични, че ако в най-скоро време няма развитие по казуса, ще излязат на протест в столицата.

„Безхаберието е пълно. Няма никакви новини – нито лоши, нито добри. Това е недопустимо, трябва да се направи нещо по въпроса!“, категорична е Светлана Стоянова, съпруга на един от моряците.

На сувенирния пазар във Варна е подета и подписка в подкрепа на освобождението на задържаните зад граница. Пунктът се забелязва отдалеч заради голям плакат с надпис: „Да не допуснем нова трагедия като тази в Либия!

До момента има събрани над 4000 подписа, като пунктът ще остане там до края на месеца. Подписите се събират лично от сина на все още задържания под арест Недялко Петров – Христо.

„Нямаме никаква връзка с баща ми. Той е възрастен човек, много се страхуваме за него. Липсата на всякакви усилия от страна на правителството за излизане от ситуацията е престъпна“, категоричен е Христо Петров.

В Бургас и София също текат подписки. В Бургас са събрани около 10 000 подписа, а за София все още няма налична информация.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със