Роднините на задържаните в Гърция моряци готвят протести

Митинги подготвят роднини на задържаните в Гърция моряци от кораба „Ина“, пише „Черно море“.

Към момента само един българин продължава да е в ареста – 68-годишният Недялко Петров. Останалите ни сънародници са освободени под гаранция, но са им отнети всички документи, което прави прибирането им в България невъзможно.

Роднините на моряците, които са в Гърция още от 22 юни т.г., са категорични, че ако в най-скоро време няма развитие по казуса, ще излязат на протест в столицата.

„Безхаберието е пълно. Няма никакви новини – нито лоши, нито добри. Това е недопустимо, трябва да се направи нещо по въпроса!“, категорична е Светлана Стоянова, съпруга на един от моряците.

На сувенирния пазар във Варна е подета и подписка в подкрепа на освобождението на задържаните зад граница. Пунктът се забелязва отдалеч заради голям плакат с надпис: „Да не допуснем нова трагедия като тази в Либия!

До момента има събрани над 4000 подписа, като пунктът ще остане там до края на месеца. Подписите се събират лично от сина на все още задържания под арест Недялко Петров – Христо.

„Нямаме никаква връзка с баща ми. Той е възрастен човек, много се страхуваме за него. Липсата на всякакви усилия от страна на правителството за излизане от ситуацията е престъпна“, категоричен е Христо Петров.

В Бургас и София също текат подписки. В Бургас са събрани около 10 000 подписа, а за София все още няма налична информация.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на