Роднините на задържаните в Гърция моряци готвят протести

Митинги подготвят роднини на задържаните в Гърция моряци от кораба „Ина“, пише „Черно море“.

Към момента само един българин продължава да е в ареста – 68-годишният Недялко Петров. Останалите ни сънародници са освободени под гаранция, но са им отнети всички документи, което прави прибирането им в България невъзможно.

Роднините на моряците, които са в Гърция още от 22 юни т.г., са категорични, че ако в най-скоро време няма развитие по казуса, ще излязат на протест в столицата.

„Безхаберието е пълно. Няма никакви новини – нито лоши, нито добри. Това е недопустимо, трябва да се направи нещо по въпроса!“, категорична е Светлана Стоянова, съпруга на един от моряците.

На сувенирния пазар във Варна е подета и подписка в подкрепа на освобождението на задържаните зад граница. Пунктът се забелязва отдалеч заради голям плакат с надпис: „Да не допуснем нова трагедия като тази в Либия!

До момента има събрани над 4000 подписа, като пунктът ще остане там до края на месеца. Подписите се събират лично от сина на все още задържания под арест Недялко Петров – Христо.

„Нямаме никаква връзка с баща ми. Той е възрастен човек, много се страхуваме за него. Липсата на всякакви усилия от страна на правителството за излизане от ситуацията е престъпна“, категоричен е Христо Петров.

В Бургас и София също текат подписки. В Бургас са събрани около 10 000 подписа, а за София все още няма налична информация.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал

Актриса от Бургас кръщава кораба на ВВМУ в Деня на освобождението на Варна

Номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, ще стане кръстница на кораб "Св. св. Кирил и Методий". Новият военен и научно-изследователски кораб бе закупен за

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред