Росморпорт и пристанище Антверпен подписаха споразумение


Пристанището в Антверпен ще си сътрудничи в близките 5 години с Росморпорт
, руската държавна компания, която защитава интересите на федерацията в пристанищата. Подписването на споразумението идва на фона на идеалните търговски отношения между Русия и Антверпен.

Всъщност РФ е четвъртият по големина търговски партньор на Антверпен. През 2012г. общият обем на товари между Антверпен и Русия възлиза на 8,6 млн. тона. Около 90% от тези товари идват от дестинации на руското балтийско крайбрежие.

Двете страни подписали споразумението ще си сътрудничат в областта на развитието на пристанищната инфраструктура, се казва в официални съобщения от двете компании. Освен това, сътрудничеството ще бъде насочено и към разширяване на транспортните и логистични мрежи и привличане на инвестиции в пристанищните съоръжения.

В проекта е включена и специална платформа, която ще търси най-добрите начини за подобряване на енергийната ефективност на пристанищните съоръжения и внедряването на възобновяеми енергийни източници. Също така страните по споразумението ще осъществяват редовни курсове за обучение и обмен на служителите.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на