Ротердам стана “Пристанище на годината” (видео)

roterdam

Пристанище Ротердам грабна приза “Пристанище на годината” на годишните CI (Containerisation International Award) награди в Лондон. Експертното жури даде високата оценка за инвестиционната програма на пристанището, което е основен логистичен център и индустриален комплекс на Европа. Освен това журито оцени високо и опитите на ръководството да превърне порта в природосъобразен инфраструктурен обект.  “Спечелването на тази награда е огромно постижение и признание за нашите усилия. Ще продължим с инвестициите и иновациите, защото смятаме, че само по този начин можем да останем атрактивни”, каза Емил Хогстеден, директор на един от големите отдели в пристанищната администрация на Ротердам.

Увеличен товарооборот
Пристанище Ротердам има най-добрата инфраструктура в света. Това е оценката за тази година, която Световният икономически форум даде на пристанището. Maritime.bg припомня, че същата оценка Ротердам получи и през миналата година. Според оценките на форума в периода между 2008 и 2015 г. в пристанището ще бъдат инвестирани 11 млрд. евро. 1,2 млрд. евро от тях са инвестициите в контейнерни терминали. От ръководството на порта са убедени, че само така ще могат да поемат увеличения брой големи контейнеровози (13,000-18,000TEU).


Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Силна конкуренция, слаба реколта и COVID-19: причините за спада на товарооборота в Пристанище Варна

Силният конкурентен натиск от частните пристанища, слабата зърнена реколта и пандемията от COVID-19 са сред причините за намаляване товарооборота на държавния пристанищен оператор