Ротердам стана “Пристанище на годината” (видео)

roterdam

Пристанище Ротердам грабна приза “Пристанище на годината” на годишните CI (Containerisation International Award) награди в Лондон. Експертното жури даде високата оценка за инвестиционната програма на пристанището, което е основен логистичен център и индустриален комплекс на Европа. Освен това журито оцени високо и опитите на ръководството да превърне порта в природосъобразен инфраструктурен обект.  “Спечелването на тази награда е огромно постижение и признание за нашите усилия. Ще продължим с инвестициите и иновациите, защото смятаме, че само по този начин можем да останем атрактивни”, каза Емил Хогстеден, директор на един от големите отдели в пристанищната администрация на Ротердам.

Увеличен товарооборот
Пристанище Ротердам има най-добрата инфраструктура в света. Това е оценката за тази година, която Световният икономически форум даде на пристанището. Maritime.bg припомня, че същата оценка Ротердам получи и през миналата година. Според оценките на форума в периода между 2008 и 2015 г. в пристанището ще бъдат инвестирани 11 млрд. евро. 1,2 млрд. евро от тях са инвестициите в контейнерни терминали. От ръководството на порта са убедени, че само така ще могат да поемат увеличения брой големи контейнеровози (13,000-18,000TEU).


Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,