Русия засилва военноморското си присъствие в Средиземно море

raketen-kraicer-moskva
Русия изпраща 3 кораба в оперативното си съединение в Средиземно море. След няколко дни там ще пристигне кораб от Северния флот на федерацията. По-късно към оперативното съединение ще се присъединят ракетният крайцер „Москва“ и „Варяг“.

Американски  медии съобщиха, че намиращите се в Средиземно море кораби на САЩ контролират сирийската територия и сега тя е в зоната на поразяване на Военноморските сили. Според информация на източници в Пентагона, САЩ може да нанесе удар по Сирия през нощта срещу петък. Такъв план подкрепят от Париж и Лондон.

Междувременно военното командване на Франция реши да изпрати в източната част на Средиземно море фрегата „Шевалие Пол”, съобщи френското издание „Le Point”. Корабът отплава от пристанище Тулон.

Очаква се в Средиземно море той да се присъедини към американските и британски кораби и подводници, които са вече близо до Сирия.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на