Русия с нов разузнавателен кораб

Russia's Navy ship 'Almirant Chabanenko' arrives in CubaРазузнаването на ВМФ на Русия през 2014 година ще получи новия кораб „Юрий Иванов”. Основната задача на кораба ще бъде следене на компонентите на американската система за противоракетна отбрана в Аляска и Хавайските острови.

На кораба ще бъде монтирана апаратура за радиотехническо разузнаване, която позволява да бъдат прихващани и анализирани сигналите на радиолокаторите, комплексите на въоръжение и системите за връзка с различна мощност в различните диапазони.

При това „Юрий Иванов” няма да има собствено въоръжение, за да нямат повод да използват сила корабите на НАТО, в случай че го открият, информира Гласът на Русия.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на