Руски траулер арестуваха ВМС на Сенегал

oleg-naidenov
Траулер „Олег Найденов”, плаващ под флага на Руската федерация, е бил арестуван от ВМС на Сенегал. Това съобщи говорителят на руското риболовно дружество „Росриболовство”.

Акцията е станала на около 45 nm от бреговете на Гвинея – Бисау. На бордова проверка на „Олег Найденов” са се качили четирима въоръжени мъже. Те наредили на капитана да последва военния кораб FERLO. Според говорителя на „Росриболовство”, капитанът е отказал, тъй като не получил никакво обяснение за действията на военните. Руснакът бил арестуван.

Все още няма яснота за причините довели до акцията. Три руски министерства са били информирани, но към момента също не разполагат с подробности за случая. 

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на