Ръст на приходите на Пристанище Варна

pristanishte-varna

Нетните приходи на „Пристанище Варна“ ЕАД са се повишили с 8.2% на годишна база през първото полугодие на 2013 г., става ясно от отчета на порта.

В края на юни показателят достига 27.78 млн. лв., а година по-рано нетните приходи от продажби бяха 25.68 млн. лв. „Пристанище Варна“ е успяло да преизпълни бизнес плана си за приходи от продажби с 13.2%.

Печалбата преди данъци намалява с 15.9% и за първото полугодие на тази година е 1.39 млн. лв. Положителният резултат обаче е близо 4 пъти по-висока от заложената в бизнес плана на порта. „Пристанище Варна“ планираше да има печалба от 364 хил. лв. за януари-юни 2013 г.

Разходите по икономически елементи за полугодието на тази година са 26.37 млн. лв. Това е увеличение от 9.1% спрямо заложените в бизнес плана и ръст от 9.8% спрямо разходите за съпоставимия период на 2012 г.

Maritime.bg – Курс 

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост