Само одобрени доктори ще издават медицински на моряците ни

transportna_bolnica

Одобрени от Министерството на здравеопазването доктори ще издават медицински свидетелства на моряците. Това се предвижда в промените на наредбата за медицинската годност на морските лица.

Промените бяха обсъдени в края на миналата седмица във Варна, като на кръглата маса присъстваха представители на менинг агенциите, Морска администрация и на Министерството на здравеопазването.

Досега свидетелствата за правоспособност се издаваха срещу медицинско от транспортна болница. Отделно от това обаче много менинг агенции изискват прегледи пред отделни медицински центрове за започване на работа.

У нас тази практика се превърна в порочен бизнес, а само във Варна вероятно са десетки менинг агенциите, обвързани пряко с медицински центрове.

Това е една наглост. Освен, че събират пари за да ни пратят да работим, после искат да ходим за медицински в роднинските им центрове”, описа днес ситуацията моряк пред ДМА – Варна.

И какво? Те два пъти пак ще ни дерат кожите. Всеки център ще си излъчи доктор, после агенцията като ме задължи да отида там… Променяли наредбата, нищо не променят те!“, каза друг изнервен моряк пред ДМА – Варна, предаде репортер на Maritime.bg.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Морско училище отново се доказва като флагман в образованието

Морско училище отново се доказва като флагман в образованието и това се вижда ясно от направеното тук. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който днес