САЩ благодари на морската общност

Най-голямата непланирана морска евакуация в историята на САЩ

Американската Морска администрация пусна видеоклип в чест на моряците от търговското корабоплаване, които се включиха в спасителните операции след атаката на 11 Септември, 2001г. С действията си те спасиха стотици хиляди от долната част на Манхатън.

„Историята на моряците, които идват на помощ на изпадналите в нужда, на 11 Септември 2001г. е вдъхновяваща“, каза американският секретар по транспорта Пей ЛаХууд. „В този ужасен ден, моряците на нашата нация, със смелост и себеотрицание, транспортират стотици хиляди хора“.

По информация на американската морска администраиця повече от 300,000 души са били евакуирани по вода. Това е най-голямата непланирана морска евакуация в историята на САЩ.

„Мъжете и жените от морската общност на Ню Йорк и Ню Джърси предоставиха фар в един от най-мрачните дни в историята на нашата страна. Те бяха сред героите, които се движат към опасността и са пример, какво означава да си американски моряк“, каза директорът на Морската администрация на САЩ Дейвид Мацуда.

Видео на Морската администрация на САЩ

Видео на морската общност

maritime.port.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на