Свалят гербовете и бордовите номера на руските подводници

ruska-podvodnicaКомандването на ВМФ на Русия реши да премахне гербовете и бордовите номера от подводниците. Военните смятат, че подводници без опознавателни знаци ще усложнят идентификацията на корабите от вероятен противник, предаде Гласът на Русия. Подобна практика е действала през 80-те години в СССР. Същата действа сега и в САЩ.

Идентификацията на подводниците на повърхността може да се извършва както визуално, така и по техните физически параметри. В подводно положение – само по такива периметри.

При идентификация се изучават акустичните особености на подводната лодка, работата на двигателя и магнитните полета. За всеки кораб такива параметри практически са индивидуални и противникът при всички случаи може да разпознае класът на подводницата.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост