Сериозна механична повреда е довела до инцидента в пристанище Генуа

korab-incident-genua7 са загиналите при снощния тежък инцидент в пристанище Генуа. Както Maritime.bg съобщи кораб JOLLY NERO се вряза в 55-метровата трафик кула, което доведе до нейното разбиване и последвало падане.

В момента екипи продължават да претърсват останките на съоръжението. Все още има хора, които са в неизвестност. Властите не са уточнили и точния брой на служители, които са се намирали в кулата по време на инцидента. Метеорологичната обстановка по време на колизията е била нормална.
[oqeygallery id=104]
Корабът е маневрирал за излизане от порта, с помощта на 2 влекача. На борда му е имало двама пилота. По непотвърдена към момента от официалните власти информация – причина за сблъсъка е станала тежка механична повреда. Според вестник Il Secolo XIX двата двигателя на съда са отказали, което е довело до невъзможност за контролирането му.

Прокуратурата в Генуа е започнала незабавно разследване. Капитанът на плавателния съд е задържан за провеждане на разпит. “Това е покъртителна трагедия”, заяви Луиджи Мерло, ръководител на Genoa Port Authority.
[youtube width=“540″ height=“320″]Gm5peFpdas[/youtube]
Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Морски организации настояват за включване на синята икономика в Плана за възстановяване

За включване на синята икономика в Националния план за възстановяване и устойчивост на България настояват в писмо до президента Румен Радев Българска морска камара Морски