Сигурността на морската ни граница била „перфектна“

Турският кораб "Cedit 4"

България ще започне поетапно влизане в Шенген до края на годината. Това ще стане ако мониторинговият доклад от Брюксел през този месец е положителен, стана ясно на среща между министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и депутати от Бундестага, предаде „Дойче веле“.

Първият етап включва отпадане на граничният контрол по летищата, а вторият от догодина – отпадане на морския и сухопътен граничен котрол.

Вътрешнополитическият говорител на управляващата Християндемократическа фракция Ханс-Петер Ул е заявил, че сигурността по черноморската ни граница е перфектна.

Явно изпускането на кораб от съседна Турция, която е отчетена като „заплаха за Шенген“ е глупост, както преди време заяви премиерът Борисов.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,