Спецчасти от ВМС се включиха в демонстрации пред деца скаути

Министърът на отбраната Аню Ангелов посети днес, 21 август, международния скаутски лагер в местността „Ивански” край Шумен. Той наблюдава демострациите на военнослужещи от Българската армия пред младите скаути.

Подразделението за специални операции на Военноморските сили се включи в подготовката на скаутите и демонстрира пред тях приложни бойни техники от карате, специализирани за армията.

Екип на ВМА – Варна с ръководители д-р Радушев и д-р Стефанова обучаваха деца как да оказват долекарска помощ при спешни случаи. Беше организиран и показ на бойни оръжия от Българската армия.

Много се радвам, че Министерството на отбраната успя да предостави този лагер, за да можете вие всяка година да придобивате нови умения и качества”, каза министърът на отбраната Аню Ангелов в приветствието си към млади скаути.

Министерството на отбраната ще ви подпомага и в бъдеще. Ще продължим да предоставяме освободени имоти за скаутите и в други райони на страната, за да могат и те да ползват условията, които имате вие”, каза още министърът на отбраната и допълни, че скаутското движение подготвя добри граждани, които да могат да оцеляват в екстремни ситуации, да бъдат добри приятели и да помагат на тези, които имат нужда.

„Всичко това са качества, от които се нуждаят всички професионални войници от Българската армия” – подчерта министър Ангелов.

Председателят на скаутската организация в България Благой Благоев връчи на министър Ангелов скаутска връзка и лента.

На демонстрациите в международния скаутски лагер присъстваха народни представители от 41-то Народно събрание на Република България, областният управител на Шумен Димитър Александров, парламентарният секретар на военното ведомство Христо Гаджев, командирът на военно формирование 34 200 – Шумен полковник Митко Йоцов и други гости.

Международният скаутски лагер е разположен в имот, предоставен от Министерството на отбраната в управление на областния управител на Шумен. Военното ведомство оказа и подкрепа за провеждането на лагера като предостави палатки, агрегат за осветление, столове, маси, легла и други вещи, които да се използват от скаутите.

maritime.port.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на