Спец: Прокуратурата незабавно трябва да влезе в ДППИ

dppi
Прокуратурата трябва незабавно да влезе в Държавното предприятие “Пристанищна инфраструктура”. Това каза пред Maritime.bg експерт, който пожела да остане анонимен. Мъжът, развиващ дейност в сферата на пристанищата, е убеден, че при проверка от компетентните органи ще лъснат редица нарушения в работата на предприятието.

Един от примерите, който бе даден е свързан с рехабилитацията на едно от пристанищата на Южното Черноморие, която по думите му е глътнала доста над необходимата сума.

За това носят отговорност всички в ръководството на ДППИ, включително целият управителен съвет”, коментира той. До края на следващата седмица към няколко институции ще бъде изпратен и сигнал за закононарушенията, които са останали доста далече от очите им, твърди спецът.

Освен това той призовава министъра на транспорта да разформирова структурата – като неефективна, нещо което се доказва при работата й с речните информационни системи, например, както и с липсата на действия по широко популяризираното строителство на нови рейдови кули в морската столица и Бургас.

Милиони буквално са изтекли по веригата от множеството проекти, твърди експертът и добавя, че основен мотор е бил член на УС на ДППИ, но не без ясното знанието на цялото ръководство, което пък се представяло като матирано и в дълбока форма на амнезия.

Maritime.bg потърси за коментар по фактологията на изнесената информация, която няма да изнесе до официалното изпращане на сигналите, генералния директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Мирослав Петров. В тридневното търсене секретарите на генералния директор откланяха повикванията, с твърденията, че Петров е зает. Не бе открит и членът на управителния съвет на държавното предприятие Стефан Нейчев. 

Maritime.bg ще следи движението на сигналите и последващите действия на компетентните органи.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на