Спорят за спасените край Созопол

Катер "Варна"

Официалната информация за операцията по спасяване на 18-те бедствали край Созопол е твърде некоректно поднесена, смятат от БУЛСАР.

Според официалната информация, разпространена от МВР – Бургас, публикувана и в maritime.port.bg, става ясно, че операцията е проведена от ИАМА и Гранична полиция.

Според БУЛСАР е „премълчано активното участие на доброволци спасители„. Освен това от доброволческата организацията категорично заявяват, че на мястото са били единствено те.

Доброволците призовават държавните органи за публично извинение. Според организацията в операцията са участвали четирима нейни члена. Това са Владимир Явашев, Илия Минев, Матей Матеев и Михаил Заимов.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на