Среща със социалния министър искат корабостроителите от Бургас

burgaski-korabostroitelnici

Бургаските корабостроители ще се опитат да се срещнат утре със социалния министър Хасан Адемов, който ще бъде в Бургас. На днешната среща-протест работниците поставиха и някои искания, предаде Фокус. Едно от тях е да се търси отговорност от виновните, довели корабостроителницата до сегашното й състояние, за да знаят новите управляващи какво ги очаква в случай на подобни резултати.

Иска се и прозрачност на работата на новото ръководство, както и да се запази предмета на дейност – корабостроене и кораборемонт, както и дейността на корабостроителницата да бъде възстановена в най-кратък срок за да съхрани старият персонал.

Корабостроителите искат и ръководството на предприятието да пусне писмо до стари клиенти и евентуално нови такива, както и на сайта на корабостроителницата, че от определена дата нататък извършва кораборемонт и корабостроени и всяка друга информация да се смята за невярна. Исканията са изготвени и формулирани от Николина Иванова.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал

Актриса от Бургас кръщава кораба на ВВМУ в Деня на освобождението на Варна

Номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, ще стане кръстница на кораб "Св. св. Кирил и Методий". Новият военен и научно-изследователски кораб бе закупен за