Стартира регата „Черноморец Бургас“ 2013

regata-chernomoretz-burgas-2013В Светлата седмица след Великден ще се проведе традиционната регата „Черноморец Бургас”. Всички бургазлии, които пропуснаха да се насладят на морето през празничните дни ще могат да наваксат в края на седмицата – 10-12 май.

В петък, 10.05.2013, ще стартират  ветроходните гонки в олимпийските и детско – юношеските класове. В регата „Черноморец Бургас”, която има значение за националната ранглиста, ще се състезават около 100 лодки в класовете Оптимист, Лазер, Кадет, 420, 470 и Фин. Събитието се организира от едноименния клуб и със съдействието на Община Бургас.

Атрактивното морско събитие ще може да се наблюдава от Терасата и Морското казино, където ще бъде разположен подвижният офис на регатата и децата, желаещи да се занимават с ветроходство ще получат информация кога и как да се включат в тренировките.

На територията на Яхтклуба ежедневно ще се провежда и „Регата на въже” – Изложба с най- интересните ветроходни моменти от деня, организирана от клуба съвместно с Бургаска фотографска общност. Тези незабравими моменти ще могат да бъдат отразявани и от медиите от лодки в морето.

Главен съдия на регата „Черноморец Бургас” 2013 ще бъде Евгени Мавродиев, член на ръководството на Регионалната ветроходна съдийска колегия, а Жури ще бъдат представители от Варна, София и Бургас. Очаква се регатата да бъде открита от кмета на Бургас, а всички бургазлии да бъдат част от завладяващата атмосфера на ветроходния спорт!

Програма:

Петък  10.05.2013  г.

10:30                Техническа конференция

11.00                Официално  откриване  на  регатата

13:00                Старт на първа гонка за деня – Гонки

Събота 11.05.2013 г.

11.00                Старт на първа гонка за деня – Гонки

Неделя  12.05.2013  г.

11.00                Старт на първа гонка за деня – Гонки

16.30                Закриване и официално награждаване на победителите

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост