Стартира шестото издание на регата Kaliakria Cup

kaliakria-cup
С нова изненада за участници идва шестото издание на черноморската регата Kaliakria Cup в края на тази седмица.

Ветроходното състезание ще даде възможност на гост-състезатели да се включат в съботната гонка, като засега участие са потвърдили най-добрата българска състезателка в сноуборда Сани Жекова и многократната световна шампионка по спортна стрелба Весела Лечева.

Kaliakria Cup 2013 ще се проведе от 6 до 9 юни в Балчик и пред курортния комплекс Kaliakria Resort.

„Звездният ден“ на регатата ще бъде 8 юни, когато по време на дългия морски рейс към екипажите на някои от лодките ще се присъединят гост-състезателите. За тези лодки в края на деня ще бъде направено и допълнително класиране, а призьорите ще бъдат отличени от единия от спонсорите на регатата – Домейн Бойар.

По традиция яхтите на Kaliakria Cup ще бъдат разделени в четири класа: Клас „А” – Ветроходни яхти „IRC-1”, Клас „В” – Ветроходни яхти „IRC-2”, Клас „С” – Рали – свободен и клас „Conrad 25R”. Титлите си от миналата година ще защитават Феникс (IRC 2 – Cruisers), Меч (Conrad 25R Peterson) и Windwalker (свободен клас Rally), а Petra, която през 2012 г. спечели в клас IRC 1, ще пропусне състезанието.

Kaliakria Cup 2013 се организира от морски клуб „Балчик” и ваканционен комплекс Kaliakria Resort. Регатата носи името на комплекса, една от най-хитовите дестинации по Северното Черноморие.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на