Строят завод за яхти в Бургас

yahti

Българска компания, която ще произвежда яхти, иска да стъпи в Бургас. Дружеството „Грийнпойнт България“ вече е обявил инвестиционното си предложение, което предстои да се разгледа на предстоящата юлска сесия на Общински съвет – Бургас.

Фирмата иска 10 дка в индустриалния парк, чиято данъчна оценка е 234 хил.лв. В завода ще се произвеждат яхти, а при стартиране на производството се очаква да бъдат наети 40 души, става ясно офертата на „Грийнпойнт България“, предаде Флагман.

Справка в Търговския регистър показва, че дружеството е собственост на 32-годишния Иван Йорданов от София, връстника му Младен Младенов от Пазарджик и 45-годишния Никола Николов. Според неофициална информация инвестицията, ще се осъществи с подкрепата на полски холдинг, специализирал се в изграждането на яхти.

Това е поредната фирма, която декларира намерения да стъпи в индустриалния парк. Към този момент те вече са шест.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост