Супер яхта се взриви и потъна (видео)

pojar-super-yahta-avstraliya

Пожар е избухнал на борда на супер яхтата SEAFARIS. Инцидентът на 41-метровия съд е станал рано тази сутрин, предадоха медии в Австралия.

Яхтата е плавала във водите край Куинсланд, а на борда й е имало 8 гости. Екипажът й е 8-членен.

Всички хора на борда са евакуирани на спасителен плот. На сигнала за бедствие се е отзовал контейнеровоз, който е бил най-близо при възникване на пожара.

Към бедстващите не са били изпратени спасителни съдове. Два часа след като всички напускат борда, яхтата продължила да гори, сочат свидетелствата на капитана на контейнеровоза. По неговите думи са се чули две експлозии.

Никой от хората на борда не е пострадал тежко. Фирмата-собственик на яхтата – McCloy Group, съобщи в заявление, че пожарът е избухнал в машинното отделение.

Говорителят на местното министерство на транспорта, заяви пред австралийски медии, че ще бъде извършен водолазен оглед на съда. След това ще бъде решено дали ще се прави опит за неговото изтегляне.

Транспортната полиция е започнала разследване на инцидента.

Австралийската служба за морска безопасност е започнала събиране на останките по повърхността. Кораб за борба с разливи е разпръснал дисперсант в района.

Видео:

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал

Актриса от Бургас кръщава кораба на ВВМУ в Деня на освобождението на Варна

Номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, ще стане кръстница на кораб "Св. св. Кирил и Методий". Новият военен и научно-изследователски кораб бе закупен за

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост