Танкер спаси 16 риболовци, прекарали 4 дни в морето

Stena_Sunrise

Танкер STENA SUNRISE оказа съдействие на бедстващи риболовци. Екипажът на кораба спаси 16 души от потъналия риболовен кораб HALO.

Спасени са 13 китайци и 3 риболовци от Мианмар. Те са се носили 4 дни в Карибско море на спасителен плот, когато биват забелязани от мостика на преминаващия танкер.

Мъжете обяснили, че риболовният кораб потънал след пожар в машинното отделение, който не могли да овладеят.

За щастие имаха сигнални ракети. Първо видях едната, а след това и втора”, обясни капитанът на STENA SUNRISE, който в същото време е бил на мостика, цитиран от пресслужбата на компанията-собственик на кораба.

Риболовците са били открити на около 150 nm от Тринидад и Тобаго, докато танкерът плавал към Китай.

Операцията била прекратена след по-малко от 90 минути. По-късно риболовците били прехвърлени на друг риболовен кораб – SHINSHU MARU 62, който бил изпратен по разпореждане на местния спасително-координационен център.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,