Тежковоз остана без ход край ЮАР

Zhen Hua 20

Кораб ZHEN HUA 20 (построен през 1983г.) е претърпял авария на главната машина.

Тежковозът е останал без ход във водите на Южния Атлантик. ZHEN HUA 20 (47,800 dwt) е бил провлачен до пристанище в Южна Африка. Компанията-собственик съобщи още, че не е имало опасност за кораба и екипажа.

Maritime.bg припомня, че плавателният съд влезе в новинарския поток още в първия ден на 2013-а година. Тогава тежковозът бе атакуван от пирати в Червено море.

Няколко бързоходни лодки с нападатели бяха забелязани от екипажа, който сигнализира сили на китайския флот, които се намираха в района.

Бързата реакция на военните моряци предотврати отвличането.

През 2006 година корабът бе реконструиран от гръцкия танкер Sereno 2 (89,000dwt) и превърнат в тежковоз.

Компанията собственик не съобщи дали на борда на кораба е имало товар при вчерашната авария. Плавателният съд изпълнява чести курсове за доставка на сглобени пристанищни кранове от китайски заводи до западноевропейски портове.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост