Терористи нападнаха газовия терминал на Йемен, четирима души загинаха

gazov-terminal-yemen

Терористи, за които се предполага, че са част от Ал Кайда, убиха четирима йеменски войници докато спят. Инцидентът стана в неделя в района на единствения в страната LNG терминал. Това съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.

Maritime.bg припомня, че преди няколко дни властите в страната съобщиха, че са пресекли предполагаеми терористични атаки срещу ключови петролни и газови терминали в района.

Това съобщение бе предшествано от нанасяне на няколко удара от американски военни части по предполагаеми бази на терористи от действащото в района звено на Ал Кайда.

Терминалът, който стана обект на атаката в неделя, се оценява на 4,5 млрд. щ. долара и се оперира съвместно от националната компания на Йемен за природен газ и френската Total.  Терминал BALHAF бе открит през 2009 година.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост