Традиционен гребен поход по Дунав за края на годината

Своеобразният гребен поход по река Дунав  за края на сезона се прави от няколко години насам, като в него се включват хора на различна възраст и с различни професии.

Пикник насред Дунава с истинско барбекю си направиха група ентусиасти от Русе, предаде ТВ7.

За поредна година любителите на гребането организираха забавна регата, за да закрият тазгодишния сезон. Двайсетината лодки изминаха разстоянието от местността Стълпище край с. Мечка до Русе за около четири часа, с кратко спиране на остров Люляка. При акостирането участниците в гребния поход бяха посрещнати със знамена, тромби и фанфари от приятели.

По традиция на една от лодките имаше и барбекю, където по целия път да се пекат наденички и кренвирши.  Своеобразният гребен поход за края на сезона се прави от няколко години насам, като в него се включват хора на различна възраст и с различни професии. Най-възрастният участник е над 50-годишен, а най-младият – на 20.  Традицията изисква гребният поход да завършва с къпане в реката, но тази година това не се случи заради температурата на водата. Любителите на гребането обещаха, че ще наваксат при откриването на новия сезон още в първите дни на януари.

maritime.port.bg – Спорт / Любопитно

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на