Трактор спуска спасителни лодки от всеки бряг

През годините са правени множество неуспешни разработки за създаване на ефективна система за спускане и прибиране на спасителни лодки от бряг.

Един от най-важните фактори при спускане – ъгълът, някак остава недостижим за инженерите. Изглежда сега в RNLI- Кралски национален институт за спасителни лодки на Великобритания, са открили решение, което е едновременно безопасно и ефективно, съобщава системата за морскo съдържание MaritimeHub.

Разработената от Supacat, „плажна“ система за спускане на спасителна лодка включва потопяемем трактор с хидравлична система за по-бързо спускане. Тракторът транспортира цялата секция до брега, настройва платформата в подходящ ъгъл и спуска лодката.

Ъгълът на спускане осигурява момент за плавателния съд, достатъчен за достигане на по-дълбоки води. Към момента британската система продължава да се тества, очаква се тя да бъде въведена в експлоатация през следващата година. Тракторът разполага с 13 литров V8 двигател „Скания“.

maritime.port.bg – Морски технологии

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на