Трактор спуска спасителни лодки от всеки бряг

През годините са правени множество неуспешни разработки за създаване на ефективна система за спускане и прибиране на спасителни лодки от бряг.

Един от най-важните фактори при спускане – ъгълът, някак остава недостижим за инженерите. Изглежда сега в RNLI- Кралски национален институт за спасителни лодки на Великобритания, са открили решение, което е едновременно безопасно и ефективно, съобщава системата за морскo съдържание MaritimeHub.

Разработената от Supacat, „плажна“ система за спускане на спасителна лодка включва потопяемем трактор с хидравлична система за по-бързо спускане. Тракторът транспортира цялата секция до брега, настройва платформата в подходящ ъгъл и спуска лодката.

Ъгълът на спускане осигурява момент за плавателния съд, достатъчен за достигане на по-дълбоки води. Към момента британската система продължава да се тества, очаква се тя да бъде въведена в експлоатация през следващата година. Тракторът разполага с 13 литров V8 двигател „Скания“.

maritime.port.bg – Морски технологии

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със