Трети неуспешен опит за изтегляне на заседнал танкер край Бахамите

formosa-falcon

В неделя приключи третият опит за изтегляне на заседналия танкер FORMOSA FALCON (70.000DWT). Корабът заседна в района на Бахамските острови на 26 септември.

От транспортното министерство на островите съобщиха, че последният опит е бил извършен при високи приливни води, но плаващият под флага на Тайван съд не е помръднал.

Подводен оглед е установил, че цялостта на корпуса е запазена въпреки опитите за изтегляне, тежкото засядане и метеообстановката.

За осигуряване безопасността около кораба е закотвено и боново заграждение. Четвъртият опит за изтегляне на кораба ще бъде направен след прехвърляне на 13.000 тона гориво, което танкерът е транспортирал.

Според местни медии причина за инцидента са станали силни ветрове, които снасят кораба при позиционирането му на рейд в района.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,