Турски кораб излезе на черноморски плаж

0730

Турски кораб заседна на плаж в района на Рива, Турция. Кораб ANAFARTA е получил пробойна. Капитанът е взел решение за извеждането му на брега за да не потъне, съобщи турската брегова охрана.

Пробойната е направена при драгажна операция. Оператор на кран на драгажен съд е ударил дъното на трюма, където е бил изсипван пясъка.

След подаден сигнал за бедствие, към 70-метровия кораб са изпратени два спасителни съда и влекач. Преди пристигане на спасителните екипи, корабът вече бил изведен на брега.

8 от моряците са евакуирани на спасителен съд. Капитанът, старши помощник-капитанът и главният механик не са напуснали кораба, в очакване на разпореждания от собственика.

Никой не е пострадал при инцидента, не се съобщава за регистрирано замърсяване.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост