Турски кораб ще прави изследване близо до нашите води

turski-nauchno-izsledovatelski-korab

Правителството разреши на научноизследователския кораб BARBAROS HAYRETTIN PASA да преминава през изключителната икономическа зона на България в периода от 1 до 21 юли т. г. включително.

Преминаванията на кораба са с цел извършване на маневри, във връзка с реализация на сеизмоакустични изследвания в териториалните води и изключителната икономическа зона на Турция.

При тях няма да се правят изследвания и няма да се събират никакви данни в акваторията, която е под юрисдикцията на България.

Научните изследвания, които са предназначени изключително за мирни цели и за разширяване на познанията за морската среда, ще се извършват с безопасни методи и средства.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със