Турция проектира и строи бойни кораби

Военноморските сили на Турция приеха два военни кораба.

Съдовете са произведени в страната и са от серии по проектите „Милжен” и „Боюкада”. Премиерът на страната Реджеп Ердоган с гордост заяви, че републиката се е наредила сред страните, които самостоятелно със собствен капацитет проектират и строят бойни кораби.

ВМС на Турция ще приемат на въоръжение още 8 нови съда. Първият съд от серия „Милжен” – корветата „Хейбелиада” е построен за 3 години, а в програмата са инвестирани около 3 млрд. щ. долара. Корабът ще извършва патрулни мисии и борба с подводници.

Междувременно южната ни съседка започна проучване за нефт и природен газ в източната част на Средиземно море. Търсенето се осъществява от борда на „Пири рейс”, който е придружаван от военни кораби.

maritime.port.bg – ВМС / Корабостроене

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на