Уейкборд парк откриват във Варна

wakeboard-varna
Уникално за България атракционно съоръжение е изградено на Трета буна във Варна.

За първи път жителите и гостите на морската столица ще могат да усетят сериозна адреналинова инжекция на уейкборд.

В случая обаче дъската няма да бъде теглена от джет или моторница, а от специална въжена линия, изградена между буната и брега. Уейкборд паркът ще трупа почитатели, защото ще бъде достъпен и през нощта, когато коридорите ще бъдат осветени от прожектори.

 „Усещането е уникално“, каза Андрей Василев шеф на фирмата концесионер на плажната ивица „Лазурен бряг 91“. По думите му все още текат изпитанията на атракциона.

Василев е сигурен, че всички любители на екстремните спортове го харесат. „Практикуващите спортове на бордове на сняг например, ще могат да го правят и на вода“, обясни той. Едновременно вълните ще могат да обяздват четирима души, а за смелчаците и спецовете ще бъдат поставяни трамплини за въздушни пируети, препятствия за слаломи, както и други уреди за допълнителен адреналинов кикдаун.

Всички норми на безопасност са спазени, категорични са от фирмата собственик и добавят, че желаещите да се качат на борда предварително ще преминават кратко обучение. „Планираме през август и първото състезание“, каза още Василев. Хидропаркът ще бъде официално представен след дни.
[youtube width=“540″ height=“320″]Ub1dislUu1E[/youtube]
Фото и видео: Румен Сарандев, Петел.бг

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на