Ферибот заседна край Финландия

amorella

Ферибот AMORELLA е заседнал, след повреда на машината, в района на архипелаг Ааланд югозападно от Финландия. Това съобщи компанията-собственик на кораба – базираната във Финландия Viking Line.

На борда на кораба е имало 1 945 пасажери. Няма пострадали сред тях. „Ситуацията на борда е спокойна и стабилна. На борда не е нахлула вода”, съобщиха в официално съобщение на уеб-сайта на компанията.

”В момента не е необходима евакуация на море”, каза Криста Гроенлунд, говорител на Viking Line.

Корабът е плавал от Турку към Стокхолм, когато удря скали край Жулгрунд. AMORELLA е построен през 1988 г. в Хърватия. Корабът може да превозва 450 автомобила и до 2 400 пасажери, според уеб-сайта на компанията-собственик.

Балтийско море все още не е замръзнало, което ще улесни операцията по изтегляне на кораба.

Най-голямата катастрофа в Балтийско море е стана през септември 1994г. Тогава в буря потъна ферибот ESTONIA, загинаха повече от 850 пасажери.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,