Хванаха две пратки кокаин по море

kokain

Две пратки с кокаин на плавателни съдове бяха заловени за по-малко от 3 дни в различни краища на света.

67 килограма дрога бяха открити на борда на кораб CARLOS FISCHER при полицейска акция в най-голямото рибарско пристанище на Белгия – Зеебрюге. Корабът е плавал от Бразилия към Белгия. Около 3 млн. евро е цената, след разпространение на пазара, на заловената дрога, съобщи белгийската полиция.

Наркотикът е бил разпределен в пакети и разпръснат в кабините на членове от екипажа. Немалко количество е било открито в боцманската магазия на носа. Трима граждани на Чили са арестувани, тъй като кокаинът е бил открит в техните кабини. Същите са били разпитани и освободени по-късно през същата вечер. Властите не съобщават защо са освободили чилийците.

Кораби на колумбийските ВМС пък хванаха бързоходен катер, на борда на който са открити над 1,4 тона кокаин. Катерът е бил проверен в международни води.

Съдът, както твърдят колумбийските власти, е плавал към Доминиканската република. На борда му са задържани четирима венецуелци и колумбиец. Изпратени са във Флорида, където ще им бъдат повдигнати обвинения.

Задържането е станало при съвместна операция на колумбийските ВМС и американските спецслужби.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Силна конкуренция, слаба реколта и COVID-19: причините за спада на товарооборота в Пристанище Варна

Силният конкурентен натиск от частните пристанища, слабата зърнена реколта и пандемията от COVID-19 са сред причините за намаляване товарооборота на държавния пристанищен оператор