Хванаха рибар извършил улов на забранен вид есетрова риба

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра са извършили проверки по река Дунав, както и на общинския пазар в града. Общо от проверките са съставени 3 акта на нарушители.

При проверка на река Дунав, инспекторите на ИАРА са хванали рибар, осъществил улов на забранен вид есетрова риба от вида чига. Уловената от нарушителя риба е била над 1 кг. с размери от 37 см до 38 см, които са под минимално допустимите за улов, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/. Служителите на ИАРА Силистра са успели да върнат рибата във водата. На лицето с инициали К.С.П. от гр. Тутракан с лодка № ТН 0641 е съставен акт за улов на забранен вид риба, както и за улов на маломерна такава.

Инспекторите са съставили акт и на любител риболовец от гр. Дулово, извършвал риболов с пет броя въдици, което е с по-вече от разрешеното по ЗРА.

На общинския пазар в гр. Силистра, инспекторите на ИАРА са констатирали, че лице с инициали М.Ш.С. от гр. Силистра продава риба от вида бяла мряна с общо тегло 19.800 кг. без документи за произход. На нарушителя е съставен акт за нерегламентирана продажба. Рибата е иззета и ще бъде дарена.

maritime.port.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,