Хванаха риболовен кораб с трал на борда

 

„Гранична полиция“ – Варна е хванала риболовен кораб с трал на борда. Служителите са сигнализирали на ИАРА Варна и след като кораба е ескортиран до Морска гара – Варна е проверен от инспекторите на ИАРА.

Установено е, че на борда на кораба с регистрационен номер ВН3602 има дънен трал и уловени около 50 кг. рапани. На нарушителя с инициали Д.Б.П. е съставен акт за съхранение на борда на дънен трал, съгласно чл. 45, ал. 3 от Закона за рибарството и аквакултурите, както и за улов на рапани без разрешително по чл. 17, ал. 1 от ЗРА.

Дънният трал е иззет, а уловените рапани са върнати във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Варна са извършили проверка по суша и вода, и на язовир “Цонево”. Проверени са 12 любители риболовци при които не са констатирани нарушения. При обхода на язовира по вода, инспекторите са открили и извадили бракониерски мрежи с обща дължина 150 метра. Уловената в тях около 7 кг. риба /уклей/ е освободена и върната във водоема. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

maritime.port.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на