Цацаров обсъжда случая с кораб „Св. Николай“ в Испания

korab-sv-nikolay

Главният прокурор на България Сотир Цацаров и заместникът му Борислав Сарафов са на посещение в Кралство Испания, по покана на генералния прокурор Едуардо Торес-Дулсе. Там  ще бъдат обсъдени взаимодействието и позициите на двете национални прокуратури по създаването и организацията на работата на бъдещата Европейска прокуратура.

Предвидени са и срещи с магистратите, разследващи делото за трафик на наркотици с кораба „Св. Николай“, задържан на 13 август 2012 г. от испанските власти.

Целта на срещата е получаване на информация за хода на производството и положението на обвиняемите български граждани – моряци от екипажа на плавателния съд. Междувременно стана ясно, че е освободен и последният моряк от Бургас – Румен Денев.

В ареста остават още моряци от Варна и други градове.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на