Ц. Бориславова е новият собственик бургаския „Фиш порт“

fish-port

Рибното пристанище в Бургас вече е официално с нов собственик. Това е инвестиционното дружество CSIF (СИЕСАЙЕФ). В активите на новият собственик, освен кейовете е хладилната база, са всички сухи складове. Сделката вече е финализирана, съобщи БургасНюз. Инвестиционните намерения са свързани с развитие на инфраструктурата и създаване на нови работни места в Бургас.

Maritime.bg припомня, че фондът, собственост на Цветелина Бориславова, заяви интереса си към бургаския „Фиш порт“ още през юли.

По време на преговорите за продажбата председателят на борда на директорите на „Атлантик”АД Петко Русинов обясни, че акционерите са взели решение за продажбата, за да се освободят от дейностите, различни от производството търговията и преработка на риба и рибни продукти.

Новата насока за развитие на дружеството е в изграждането на първото в страната тържище за прясна и замразена риба. То ще отговаря на всички европейски и съвременни стандарти и ще се намира на територията на Бургас. Скоро започва и изграждането на базата.

Ивайло Русинов припомни, че за изтичащия програмен период 2007-2013 година има препоръка от Брюксел към ИАРА да бъдат изградени тържища за риба у нас, които да улеснят и регламентират първата продажба на прясна риба. Новото тържище ще бъде в естествено продължение с общинския проект за рибарско пристанище в Сарафово. То ще предлага много услуги на едно място за улеснение както на едрите  търговци така и на крайните потребители.

Maritime.bg – Курс / Рибарство

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални