Шестима загинаха при пожар на риболовен кораб

27982960eШестима риболовци загинаха при пожар на кораб, плаващ под флага на Камбоджа. Инцидентът е станал в акваторията на японското пристанище Ваканай на о-в Хокайдо, предаде РИА „Новости”.

Борбата с огъня продължила около 11 часа и едва тогава спасителите могли да се качат на кораба и открили 6 обгорели тела.

Екипажът на плавателния съд се състои от 14 руснаци и 4-ма украинци. Трима от екипажа на „Тайган“ са били спасени и откарани в болница. Животът им е вън от опасност. На борда остават 6-ма руснаци, с които не може да се установи връзка.

За потушаване на пожара към „Тайган“ са били изпратени 6 специализирани съда за борба с пожари и още два на местната служба за морска охрана. Силният огън обаче възпрепятства спасителите да се качат на борда на пламналия риболовен съд.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със