Шестима загинаха при пожар на риболовен кораб

27982960eШестима риболовци загинаха при пожар на кораб, плаващ под флага на Камбоджа. Инцидентът е станал в акваторията на японското пристанище Ваканай на о-в Хокайдо, предаде РИА „Новости”.

Борбата с огъня продължила около 11 часа и едва тогава спасителите могли да се качат на кораба и открили 6 обгорели тела.

Екипажът на плавателния съд се състои от 14 руснаци и 4-ма украинци. Трима от екипажа на „Тайган“ са били спасени и откарани в болница. Животът им е вън от опасност. На борда остават 6-ма руснаци, с които не може да се установи връзка.

За потушаване на пожара към „Тайган“ са били изпратени 6 специализирани съда за борба с пожари и още два на местната служба за морска охрана. Силният огън обаче възпрепятства спасителите да се качат на борда на пламналия риболовен съд.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на