Откриха новия модерен терминал в пристанище Одеса

01-zarnen-terminalВ пристанище Одеса бе открита първата фаза на новостроящия се зърнен терминал, съобщиха от пресцентъра на украинското министерство на инфраструктурата.

Бяха открити мощности за съхранение на над 72 хил. тона зърно. Терминалът се изгражда със средства на пристанището и компанията Brooklyn-Kiev. Според думите на генералния директор на фирмата-партньор Юри Губанков – терминалът ще бъде пуснат в експлоатация до края на годината.

След като бъде завършен на терминала ще могат да се съхраняват над 240 хил. тона зърно, а годишно през него ще бъдат обработвани от 2 до 3 млн. тона.

“Този терминал ще бъде един от най-модерните в Черно море”, каза още в своята реч Губанков. На откриването присъстваха представители на морския бизнес и местната власт.

Maritime.bg – Пристанища

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на