Първи обмен на курсанти от ВВМУ и Военноморската академия на Полша

obmen-kursanti

Реализира се първият обмен на курсанти за провеждане на морска практика между ВВМУ и Военноморската академия на Полша. Това стана в изпълнение на подписаното между двете училища рамково споразумение за съвместни проекти в областта на обучението през януари т.г.

Гл. ст. Любомир Данков и гл. ст. Илиян Йорданов курсанти в четвъри курс във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се качиха на борда на ОПР “Водник” за да проведат морска практика до 26 юли 2013 г. Следващото пристанище, което ще посети учебният кораб е Тенерифе – Канарските острови и ще продължи плаването си през Атлантическия океан и Балтийско море.

Ст. І ст. Златан Златев и ст. ІІ ст. Тони Цонев със самолет на полските ВМС ще пътуват до гр. Гдиня за качване на учебния кораб “Искра”. Те ще проведат учебна практика в периода от 01 юли до 26 юли 2013 г. в района на Балтийско море.

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

Доставяме високоспециализирани средства за отстраняване на експлоатационни и аварийни замърсявания

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) е в процес на доставка на съоръжения за приемане на отпадъци – резултат от корабоплавателната дейност, както и на