Спорът за преместването на ИАМА се „премести на американска територия“

„Битката“ за преместването на ИА „Морска администрация” се оказа важна не само за морските лобита в градовете Варна и Бургас, но и за самите моряци. Maritime.bg получи информация, че във Визовия отдел на Посолството на САЩ у нас се е разгорял жесток спор между варненски и бургаски моряци. И двете страни твърдяли, че ИА „МА” трябва да бъде преместена в техните градове.

”Крадената булка на софиянци“, както сами моряците определили – Морска администрация, е много вероятно да бъде преместена във Варна. Припомняме, че лично министърът на транспорта Московски се ангажира, при посещение във Варна, това да се случи.

През тази седмица, въпросът трябва да бъде решен на заседание на МС. Не „като на футболен мач”, какъвто спретнаха наши моряци в посолството и дори привлякоха вниманието на работещите там.

Изведнъж всичко притихна, както затихват бурите в морето”, каза нашият човек, който станал свидетел на спора.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според