ДППИ обновява комуникационната инфраструктура на обектите от системата за управление на корабния трафик

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ ще обнови комуникационната инфраструктура на обектите от системата за управление на корабния трафик (VTMIS). Това става ясно от обявена обществена поръчка, видя Maritime.bg.

Комуникационната инфраструктура на обектите от системата за управление на корабния трафик се осигурява от комутатори, инсталирани през различни фази на изграждане на системата. Монтираният и действащ в момента хардуер е морално остарял, а с етапите на разширяване на системата през изминалия период и добавяне на нови сензори са изчерпани наличните комуникационни портове. Необходимо е да се осигури комуникационно оборудване с повече на брой мрежови портове за осигуряване на работоспособността на системата, пише в документацията.

Предметът на обществената поръчка е свързан с доставка на мрежово оборудване за подмяна на съществуващо опорно мрежово обурдване на системата VTMIS. Обществената поръчка включва дейности по демонтаж и извозване на старото оборудване, монтаж на ново оборудване, маркиране на кабелни линии с кабелни маркери, конфигурация и пускане в експлоатация, извършване на тестове и обучение на служители на възложителя.

Обектите, на които трябва да се извърши подмяна на оборудване са „Манипулаторен Пост (МП) 3“, „Белослав 2“, „Фериботен комплекс“, „МП 2“, „Каменар“, „РК Варна“, „Калиакра“, „ПРЦ Кичево“, „Варна Север“, „РПЦ Китка“, „Балчик 1“, „Балчик 2“, „Галата 2“, „Горица“, „Ловно“, „Емине“, „Росенец“, „Поморие“, „вр. Китка“, „РКТ Офис“, „Терминал Балчик“, „Несебър“, „Бургас Запад“, „РК Бургас“, „БЦ Варна“, „БЦ Бургас“, „Шабла“, „Резово“ и „Леспорт“.

Стойността на поръчката е до 1,95 млн. лева.

Последни новини

Последни новини

Футболни отбори дадоха старт на кампанията „Подкрепа за българските капитани!“ на „Galaxy Leader“

Футболните отбори "Пирин" - Благоевград и "Черно море" - Варна дадоха старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани", които бяха задържани от йеменските хути на борда

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към