Няма установено замърсяване на морските води след наводненията в Русия

Няма установено замърсяване на морските води след наводненията в Русия от 7 юли тази година. Това сочат резултатите от 7-дневно изследване в периода 20-26 юли т.г. на качеството на крайбрежните води в най-северната точка на нашето Черноморие – срещу с.Крапец, община Шабла.  Това съобщиха от пресслужбата на Басейновата дирекция за Черноморски район.

На 10 и 11 юли 2012 г. е възложено пробонабиране с цел установяване на фоновите стойности на морските води. Получените резултати са съпоставени с тези от наблюденията, извършени в периода 20-26 юли, като анализът на пробите не доказа замърсяване на водата.

Крайбрежните морски води са изследвани по 31 показатели, определящи замърсяване с торове, пестициди и химически препарати от битов характер: азот и фосфор, органохлорни пестициди, нефтопродукти, летливи органични съединения, тежки метали и шест елемента определящи фоновите стойности на радиоактивност за морската вода.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев: Изпитанията за пореден път доказаха на цял свят социалната значимост и незаменимост на моряшката…

Уважаеми колеги, От името на Параходство БМФ АД – най-старата и най-голямата българска шипингова компания, приветствам цялата наша морска общност с Никулден – денят на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент