Мистикът Станчо Вълчев – собственик на кораба „Ина”: Аз екипажа не го обвинявам. Аз знам че са невинни


Единият от собствениците на кораба „Ина” – Станчо Вълчев, бе открит от Maritime.bg, няколко месеца след като медията организира среща между него и моряците. Вълчев, за разлика от Станчо Савов и Георги Мишков, бе така добър да не бяга и да се крие от камерите.

Той обясни, че сагата с кораба му е донесла само загуби. Вълчев не сподели какви суми е дал за да стане съдружник в лондонското дружество „Rostov Transport” LLP, което се явява собственик на кораба. Той не скри обаче, че инвестицията в бизнеса на Мишков е довела до залог на имота му във вилната зона в местност „Траката”.

Доколкото знам бяха около 60 000 долара по документи, преди да тръгне корабът”, каза Вълчев в отговор на въпрос дали знае колко пари дължи на моряците, заедно със съдружниците си. В тази сума обаче, той не включва сумите по непрекратените договори след задържането, както и всички неустойки и други суми, които моряците ще изискват от корабособствениците. Моряците твърдят, че претенциите им ще са за над 150 000 щ. долара.

Без отговор Вълчев остави въпроса кой стои зад дружеството „Peters Holding” Ltd. (Белиз). Собственикът на „Ина” не пожела и да потвърди предишната си позиция, която изказа пред моряците, че именно лицето Георги Мишков е собственик на регистрираната в Кипър – “Rostov Transport” Ltd. Двете офшорки, заедно с Вълчев, като физическо лице, се явяват собственици на лондонската “Rostov Transport” LLP.

Вълчев отново припомни, че корабът „Ина” е трябвало да бъде купен от руснаци. Той не се нае да потвърди или отхвърли информацията на Maritime.bg, че руската групировка е теглила кредит за да покрие исканата от Мишков сума в размер на 420 000 щ. долара.

Станчо Вълчев коментира, че товарът не би следвало да е незаконен. Той го определи като „нормален”. Това било така защото имало нормални документи, като за един рейс.

Аз не обвинявам екипажа. Аз знам, че са невинни“, каза Станчо Вълчев. По думите му единствената грешка, на моряци от кораба, които го познават, е че не са го уведомили за случващото се.

Аз щях да ги спася много бързо“, твърди Вълчев. Въпреки това, при организираната от Maritime.bg среща между него и моряците – те заявиха, че не са знаели какви са отношенията му с Мишков и че той е собственик на кораба.

В края на разговора Станчо Вълчев заяви, че благодарение на своите способности в учението суфизъм, от космоса му дошла информацията, че журналистически екипи ще го посетят. “Аз мога да предскажа до 30 минути какво ще се случи!”, категоричен бе суфистът-мистик Вълчев.

Няма до половин час да стане“, видя в бъдещето Станчо Вълчев, че пари моряците няма да вземат. Той продължи обаче с категоричен тон да твърди, че това ще се случи, но без да използва магическите си способности и да прецизира прогнозата си.

“Когато го хванаха, тогава разбрах”, заяви Вълчев, по повод въпрос кога е разбрал, че “Ина” ще отплава. “Аз никога не бих го пуснал кораба, предвид нашите планове”, категоричен бе той.

Какво да си говорим… Не са сладки приказките“, сподели Вълчев за разговорите с продалия му дяловете във фирмата Георги Стоянов Мишков.

Следствието е пропуснало да запита Вълчев дали се чувства измамен от Мишков, след като му е продал дялове. “Но не знам те какво мислят по въпроса”, заяви още Вълчев.

Суфизмът или тасаууф (на арабски: تصوّف, ṣūfīya, تَصَوُّف, tasawwuf; Sufismus, Sufitum, Sufik) е аскетично течение в исляма до 9 век, стремящо се към разкриването на негови скрити мистични измерения. Последоватилите на суфизма се наричат суфии или дервиши.

Дали обаче дервишът-мистик-суфист Станчо Хараламбев Вълчев ще разкрие скритите игри в сагата “Ина”, предстои да видим…

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент