Драгомир Господинов: ИАРА твърдо се мести в Бургас

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури се мести твърдо в Бургас. Това заяви по TV7 Драгомир Господинов- изпълнителен директор на агенцията. На морето трябва да отидат 30% от служителите в София, което прави около 35 души.  С всеки един от тях ще се разговаря персонално и ще им бъде разяснено каква е целта на реформата, продължи Господинов, предаде Новини.бг. Хората трябва да вземат решение дали да се преместят в Бургас или да напуснат агенцията и да поемат по друг професионален път. Тези които последват агенцията в морския град ще получат компенсации, като жилища, децата им ще бъдат настанени в детски градини и училища, обеща Господинов.

Преместването на агенцията най- вероятно ще се случи в края на септември. Бургас е предпочетен пред Варна, защото в Южното Черноморие се осъществява над 60% от риболова в България, разкри Господинов.

Проблемът с бракониерите е голям, като сме създали мобилни групи, които се борят с разрешаването му, продължи държавния служител. От началото на годината агенцията е конфискувала над 6 тона риба и 200 км. мрежи. Взаимодействаме си отлично с колегите от гранична полиция и агенцията по безопасност на храните, похвали се Господинов. За финал той предупреди бракониерите, че глобите за незаконен риболов вече са увеличени и стигат до 12 000 лева.

Maritime.bg – Рибарство
Последни новини

Последни новини

Кап. Димитър Димитров: Крупно дарение на БМФ прави необратимо изграждането на Паметника на моряка

За поредна година морячеството посреща своя професионален празник Никулден в условията на пандемията от Ковид 19 и това не може да не определи насоките на разговора пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент