Последно плаване за базовия миночистач „Добротич“

В изпълнение на плана за бойна подготовка на Военноморските сили днес се проведе плаване на базов миночистач проект 257 ДМЭ „Добротич” с бордови номер 33, съобщиха от пресцентъра на ВМС.

Корабът, който е от състава на 3 дивизион миночистачни кораби на военноморска база Варна, предстои да бъде изведен от строя.

На събитието присъстваха заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев, командирът на Военноморските сили контраадмирал Румен Николов, заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Валентин Гагашев, кметът на Община Балчик Николай Ангелов, офицери, служили в дивизиона и базата.  На борда на кораба бяха и бившите командири на дивизиона вицеадмирал о.р. Петър Петров, капитан I ранг Тодор Йотов, капитан I ранг о.р. Веселин Русинов, капитан I ранг о.р. Ивелин Калоянов, капитан I ранг о.р. Иван Калчев.

При напускане на базовия район за последното си плаване миночистачът „Добротич” беше салютиран от екипажите на военните кораби. След излизането в акваторията на Варненския залив екипажът извърши учебно спускане на контактен трал.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент