Връчват дипломите на студентите от „Випуск-2012“ на ВВМУ

Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“

На 11.08.2012 г. от 10.00 ч. в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна ще се състои тържествено връчване дипломите на студентите от “Випуск- 2012” на Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров”.

На тържеството дипломи ще получат 34 студенти с образователно-квалификационна степен “магистър” по специалностите “Корабоводене”, “Корабни машини и механизми”, “Управление на пристанищата”, “Електрообзавеждане на кораба” и “Технология на кораборемонта”, а с образователно-квалификационна степен “бакалавър” – 118 студенти по специалностите “Корабоводене”, “Корабни машини и механизми”, “Корабна радиоелектроника”, “Електрообзавеждане на кораба”, “Технология и управление на флота и пристанищата”, “Речно корабоплаване” и “Технология на кораборемонта”.

Отличник на “Випуск- 2012” на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” с общ успех от курса на обучение “Отличен- 5.96” е курсант- мичман Десислава Ангелова Русева– специалност “Организация и управление на тактическите подразделения от ВМС”, специализация “Военноморски комуникационни и радиотехнически системи”.

Първенец на “Випуск- 2012”- студенти е бакалавър Есин Ерол Мехмед-, специалност “Технология и управление на флота и пристанищата” с общ успех “Отличен- 5.95”.

Придобитата от випускниците професионална квалификация е с международно признание. Тържеството ще започне с посрещане бойното знаме на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”, изпълнение на химна на Р. България от Представителният духов оркестър на ВМС и ще бъде открито със слово на Началника на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” капитан I ранг проф., д.в.н. Боян Медникаров. Следва заповед на Началника на ВВМУ за дипломиране на студентите, награждаване на първенеца на “Випуск 2012” на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” и отличниците по специалности, връчване на дипломите на студентите, връчване на награди от представители на фирми и организации от морския бизнес и индустрия.

След поздравленията към випускниците от официалните лица церемонията ще завърши с изпълнение на химна на ВВМУ – “Чеда сме ние на морето” и изпращане на бойното знаме на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”.

На тържеството на студентите от “Випуск – 2012” са поканени Министъра на отбраната – г-н Аню Ангелов, Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Ивайло Московски, Министъра на образованието – проф. Сергей Игнатов, Заместник- началника на отбраната- вицеадмирал Пламен Манушев, Командира на ВМС – контраадмирал Румен Николов, Кмета на Община Варна- г-н Кирил Йорданов, Областния управител на Варненска област- г-н Данчо Симеонов, Варненския и Великопреславски митрополит- д-р Кирил, Председателя на общински съвет- Варна – г-н Николай Апостолов, Генералните и почетни консули във Варна, Изпълнителния директор на ИА “Морска администрация”– г-н Сергей Църнаклийски, Председателя на Асоциация на възпитаниците на МУ- к-н Петър Тухчиев, Ректорите на Варненските университети, представители на фирми и организации свързани с морския бизнес и индустрия, Бивши началници на ВВМУ.

На 12.08.2012 г. от 9.00 ч. на Морска гара ще се проведе тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск – 2012” на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”. Офицерски пагони ще получат 20 курсанти от които 3 момичета. Първенците на специалностите са: “Военноморски комуникационни радиотехнически системи” (курсант- мичман Десислава Ангелова Русева- отличник на “Випуск- 2012” на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”с общ успех от курса на обучение “Отличен- 5.96”), “Корабоводене за ВМС” (курсант- мичман Мария Веселинова Енева с общ успех от курса на обучение “Отличен- 5.86”) и “Корабни машини и механизми за ВМС” (курсант- мичман Михаил Василев Михайлов с общ успех от курса на обучение “Мн.Добър- 4.84”). Всички те са преминали успешно петгодишният курс на обучение и ще продължат реализацията си в структурите на ВМС.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини