Яхт клуб Порт Варна: Стартира „Купата на начинаещите”


Близо 30 деца от подготвителната група в клас „Оптимист”, водена от знаещата почти всичко в работата с най-малките Йорданка Минкова – Дани, се събраха вчера в яхт клуб „Капитан Георги Георгиев – Порт Варна” за първото издание на „Купата на начинаещите”. Първото състезание в тяхната бъдеща ветроходна кариера бе открито от дългогодишният деятел на клуба Румен Кирчев.

Главен съдия на регатата е клубната легенда Светлозар Тенев. Състезанието на най-малките е в двудневен формат, а на старт застанаха осемте най-подготвени. След провеждането на гонки в двете предварителни групи (разпределени по жребий с черупки от едни много популярни сред децата шоколадови яйца), стана ясно карето претенденти за отличията. С големи шансове са победа в регатата са Радослав Гавраилов и Никола Георгиев.

Първите пет в крайното класиране ще добият право да стартират в първото си официално състезание след седмица – регата „Варна”. Победителят в Beginners Cup ще направи това с конкурентна лодка от клас „Оптимист”, т. нар. клубен „жълт Димас”.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за

Министър Явор Гечев: Ще защитим българските рибари и икономическите интереси на страната

Министерството на земеделието защитава българските рибари и икономическите интереси на страната. Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев на среща с капитаните на