Яхт клуб Порт Варна: Стартира „Купата на начинаещите”


Близо 30 деца от подготвителната група в клас „Оптимист”, водена от знаещата почти всичко в работата с най-малките Йорданка Минкова – Дани, се събраха вчера в яхт клуб „Капитан Георги Георгиев – Порт Варна” за първото издание на „Купата на начинаещите”. Първото състезание в тяхната бъдеща ветроходна кариера бе открито от дългогодишният деятел на клуба Румен Кирчев.

Главен съдия на регатата е клубната легенда Светлозар Тенев. Състезанието на най-малките е в двудневен формат, а на старт застанаха осемте най-подготвени. След провеждането на гонки в двете предварителни групи (разпределени по жребий с черупки от едни много популярни сред децата шоколадови яйца), стана ясно карето претенденти за отличията. С големи шансове са победа в регатата са Радослав Гавраилов и Никола Георгиев.

Първите пет в крайното класиране ще добият право да стартират в първото си официално състезание след седмица – регата „Варна”. Победителят в Beginners Cup ще направи това с конкурентна лодка от клас „Оптимист”, т. нар. клубен „жълт Димас”.

Maritime.bg – Спорт
Последни новини

Последни новини

Кап. Димитър Димитров: Крупно дарение на БМФ прави необратимо изграждането на Паметника на моряка

За поредна година морячеството посреща своя професионален празник Никулден в условията на пандемията от Ковид 19 и това не може да не определи насоките на разговора пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент