Интерес на застрахователните компании към морското застраховане в Китай

Китайски застрахователни компании се конкурират, за да отворят филиали за морско застраховане и да вземат дял от пазара за застраховане на товари, след като Държавният съвет обеща, че до 2020 г. ще направи Шанхай световен финансов център и център за морски транспорт, съобщи Shanghai Securities News, предаде агенция Xinhua.

Ping An Property and Casualty Insurance Co. of China, филиал на базираната в Шънджън Ping An Insurance Group, отвори в сряда в Шанхай свое подразделение за морско застраховане.

Преди това, два от най-големите застрахователи на имоти в Китай, PICC Property and Casualty Co. Ltd, и China Pacific Property Insurance Co. Ltd , вече отвориха в Шанхай свои центрове за корабно застраховане, предоставящи услуги по застраховане на плавателни съдове, превоз на товари и пристанищна собственост.

Междувременно, застрахователи от чужбина, включително Zurich Insurance Group и Chartis Insurance Co., също обявиха ходове за завземане на част от пазара, който все още е слабо развит в най-натовареното пристанище за контейнери в света.

Аналитици призовават регулаторните органи да оказват по-голяма подкрепа за насърчаване на морския застрахователен пазар.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Роберт Радославов: „Рубишипс“ е сред най-успешни параходства в Европа

Роберт Радославов е роден в Русе преди 56 години.  Завършил е Техникума по речно корабостроене и корабоплаване TРКК Русе, ВНВМУ "Н.Вапцаров" Варна , СА "Д.Ценов" Свищов.   Има

Поне четирима искат поста генерален директор на Пристанищна инфраструктура

Четирима бивши генерални директори на ДП "Пристанищна инфраструктура" участват в обявения конкурс за същата позиция. Това съобщават източници на Maritime.bg в Министерството

За пореден път и без никакви доказателства: Израел хвърля обвинения срещу Иран за атака срещу кораб (обзор)

Реален и ефективен отговор срещу иранския терор. Това са обсъдили в телефонен разговор външният министър на Израел и държавния секретар на САЩ по повод инцидента, при който