Интерес на застрахователните компании към морското застраховане в Китай

Китайски застрахователни компании се конкурират, за да отворят филиали за морско застраховане и да вземат дял от пазара за застраховане на товари, след като Държавният съвет обеща, че до 2020 г. ще направи Шанхай световен финансов център и център за морски транспорт, съобщи Shanghai Securities News, предаде агенция Xinhua.

Ping An Property and Casualty Insurance Co. of China, филиал на базираната в Шънджън Ping An Insurance Group, отвори в сряда в Шанхай свое подразделение за морско застраховане.

Преди това, два от най-големите застрахователи на имоти в Китай, PICC Property and Casualty Co. Ltd, и China Pacific Property Insurance Co. Ltd , вече отвориха в Шанхай свои центрове за корабно застраховане, предоставящи услуги по застраховане на плавателни съдове, превоз на товари и пристанищна собственост.

Междувременно, застрахователи от чужбина, включително Zurich Insurance Group и Chartis Insurance Co., също обявиха ходове за завземане на част от пазара, който все още е слабо развит в най-натовареното пристанище за контейнери в света.

Аналитици призовават регулаторните органи да оказват по-голяма подкрепа за насърчаване на морския застрахователен пазар.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на