Моряк пострада при пожар на контейнеровоз край Сан Диего

Бреговата охрана (БО) на САЩ съобщи, че 55-годишен мъж – член на екипажа на контейнеровоза JUPITER е получил тежки изгаряния. Той се е опитал да потуши избухнал пожар на борда. Инцидентът е станал на около 30 nm от Сан Диего.

Бреговата охрана съобщи, че към контейнеровоза JUPITER е бил изпратен хеликоптер, който е транспортирал пострадалия до болница в Сан Диего.

Според представител на БО – за момента не са изяснени причините за пожара. По думите му екипажът е успял да се справи с пламъците.

Корабът JUPITER (33,917 DWT) плава под флага на Либерия. Съдът е построен през 2001г. Корабът е плавал от Лонг Бийч към порт Мазатлан в Мексико.

Maritime.bg  припомня, че през 2010г. корабът беше задържан в Ротердам, заради дефектирала противопожарна система. Съдът е собственост на базираната в Германия компания Jupiter Beteiligungs.

|Снимка: БО

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент