Изложба „Дарителството за морската история на България” във Военноморския музей

Изложбата ще бъде открита на 8 август (сряда) в 11 ч., в залата за временни изложби на Военноморския музей.

Изложбата е част от инициативите по случай Деня на флота, който тази година се отбелязва на 12 август, съобщават от музея. Тя представя дарителството не само като жест, но и като отношение към родното историческото наследство.

В своята почти 130-годишна история Военноморският музей формира фонда си основно чрез доброволно предоставяне на запазени и предавани през поколенията свидетелства от различните сфери на битието на българина като моряк. През последните три години в музея са приети над 500 броя постъпления от различен характер – униформи, лични вещи, документи, снимки, оръжие. От тях представените в изложбата са 130.

Именно чрез дарителските жестове на отделни граждани и чрез съществуващите от десетилетия добри контакти с ВМС и предприятията на морското стопанство българската морска история е такава, каквото я познават днешните посетители на музея – детайлна, широкоспектърна и достъпна.

Maritime.bg –  България

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев: Изпитанията за пореден път доказаха на цял свят социалната значимост и незаменимост на моряшката…

Уважаеми колеги, От името на Параходство БМФ АД – най-старата и най-голямата българска шипингова компания, приветствам цялата наша морска общност с Никулден – денят на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент